Bádenská šnečí polévka

Pro 4 osoby

Suroviny:

1x Šnečí maso v zeleninovém vývaru, 200g, 80g lesních hub, 1/2 cibule, 1/2 mrkve, 100g pórku, 100g másla, 2 stroužky česneku, 6dl zeleninového vývaru, 1dl suchého bílého vína, 4dl smetany (min. 30%), 2 žloutky, hladkolistá petržel, muškátový oříšek, čerstvě mletý pepř, sůl.

Cibuli, mrkev a pórek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce s máslem, kde zeleninu restujeme do zlatova. Poté přidáme šnečí maso překrojené na polovinu a ještě krátce orestujeme. Dále do hrnce dáme nasekaný česnek, houby a zalijeme je bílým vínem. Několik minut vaříme. Přilijeme vývar a znovu přivedeme k varu. Poté polévku dochutíme špetkou muškátového oříšku, čerstvě namletým pepřem, solí, smetanou a znovu vše několik minut vaříme. Nakonec po odstavení přidáme nasekanou petrželku a vmícháme žloutky. K polévce můžeme podávat bílé pečivo.