Bádenská šnečí polévka

Pro 4 osoby

Suroviny:

1x Šnečí maso v zeleninovém vývaru, 200g, 80g lesních hub, 1/2 cibule, 1/2 mrkve, 100g pórku, 100g másla, 2 stroužky česneku, 6dl zeleninového vývaru, 1dl suchého bílého vína, 4dl smetany (min. 30%), 2 žloutky, hladkolistá petržel, muškátový oříšek, čerstvě mletý pepř, sůl.

Cibuli, mrkev a pórek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce s máslem, kde zeleninu restujeme do zlatova. Poté přidáme šnečí maso překrojené na polovinu a ještě krátce orestujeme. Dále do hrnce dáme nasekaný česnek, houby a zalijeme je bílým vínem. Několik minut vaříme. Přilijeme vývar a znovu přivedeme k varu. Poté polévku dochutíme špetkou muškátového oříšku, čerstvě namletým pepřem, solí, smetanou a znovu vše několik minut vaříme. Nakonec po odstavení přidáme nasekanou petrželku a vmícháme žloutky. K polévce můžeme podávat bílé pečivo.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení